Vaeltamaan!
Ota huomioon ainakin nämä

Oikeat vaelluskengät

Valitse oikean kokoiset vaelluskengät niin että ne istuvat hyvin jalkaasi. Testaa myös kenkiäsi ennen vaellusreitille lähtemistä. Katso ettei kenkäsi purista mistään mutta ei myöskään heilu jalassa.

Löydät täältä laajan valikoiman vaelluskenkiä!

Reitin valitseminen

Valitse vaellusreittisi jaksamisesi mukaan. Jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa vaeltamaan. Älä valitse heti vaativinta reittiä.
Katso tarkasti mistä reitti kulkee ja minkälaisessa maastossa. Tarkastele sen päivän/päivien säätä ja varaudu pukeutumaan sen mukaisesti. Ota aina mukaan kartta tai reittiohje.

Rinkka

Säädä rinkka oikein. Kiristä hihnat tiukalle niin että rinkka on lähellä selkää. Mieti myös rinkkasi sisältöä. Älä laita painavia tavaroita alimmaiseksi. Pakkaa muun muassa ruoka ja juoma mahdollisimman ylös hartioidesi korkeudelle lähelle selkää.

Löydä sopiva rinkka täältä!

Evästä mukaan

Oli reitti sitten kuinka pitkä tai lyhyt tahansa, ota mukaan juotavaa ja evästä. Kulutat vaeltaessasi paljon energiaa, jonka vuoksi tulisi pitää välissä taukoa ja syödä jotakin. Jos mahdollista pysähdy retkeilyreiteillä tulenteko paikalle, keitä kahvit ja paista makkaraa!

Pidä taukoa ja nauti luonnosta

Älä kiirehdi matkallasi. Katso ympärillesi ja ihastele kaunista luontoa. Pidä myös paljon taukoja niin myös jalkasi saavat
levätä. Juo tarpeeksi nestettä ja syö, jaksat paremmin loppuun asti!

Noudata kuitenkin aina mahdollisten retkeily- ja vellusreittien sääntöjä. Kunnioita myös metsässä asuvia eläimiä.
Älä jätä roskiasi luontoon.